Dec 21, 2014

Perempuan bodoh

Aku dulu selalu point out kawan-kawan aku,
"Jangan jadi perempuan bodoh"

Utk apa kau emosi macam ni.
Rugi masa. Rugi tenaga. Aku benci.
Utk manusia yg tak pernah terjebak dalam kancah percintaan
Memang senang nak campak ayat macam tu.

Sebab aku nampak dari luar. Aku perati.
Aku tak pernah rasa apa yg mereka rasa.

Jadi bila sekarang turn aku pulak kena perkara sama.


Baru aku perasan; Aku lah perempuan bodoh tu sebenarnya.